Anon
Inregistrandu-te castigi puncte!
Login  Inregistreaza-te!
.
Babywearingul cu marsupii - o moda sau un beneficiu pentru bebelus?

 Pana nu de mult, nu exista niciun dubiu legat de modul de purtare a noului nascut - foarte mare din parinti apelau la carucior in acest sens. Insa, in ultima perioada trendul in ceea ce priveste cresterea copiilor s-a schimbat. In acest context foarte mare parte din mamici au inceput sa foloseasca aceste marsupii pentru purtarea bebelusilor.

Acest obicei are o serie de avantaje care trebuie sa fie luate in calcul: in primul rand ele contribuie la formarea legaturii dintre bebelus si mamica care se dezvolta foarte armonios atunci cand bebelusul se afla in bratele mamicii.

Bebelusii foarte mici, atunci cand sunt tinuti in brate, isi regleaza corpul dupa corpul mamicii - la nivel de puls, respiratie samd. Asadar ei se vor simti mult mai comod si nu vor avea decat grija celui mai dulce somn. Cu siguranta - aceste marsupii si intreaga moda cu babywearingul este foarte benefica.

Babywearingul este si foarte comod - mamica nu mai are nevoie de un carucior care, in anumite locuri este mai greu de manipulat - asadar libertatea de miscare este mult mai mare.

De asemenea, daca bebelusul este cel de-al doilea copil purtarea lui in marsupiu poate fi una si mai comoda, mamica putandu-se concentra si asupra celuilalt copilas.

Atunci cand sta in masupiu bebelusul poate fi tinut ocupat daca mamica poarta un colier de alaptare - accesoriul este foarte chic, dar va fi si foarte apreciat de bebelus, care va adora sa il rontaie.

Ca si dezavantaje ale baby wearingului putem enumera faptul ca, oricat de bine ar fi gandit marsupiul, mamica tot va resimti greutatea purtata, intr-o oarecare masura.

De asemenea, copilul este tinut intotdeauna cu fata spre mamica, ceea ce nu ii ofera posibilitatea de a analiza in voie lumea inconjucatoare. De asemenea, daca bebelusul doreste sa se joace, acest lucru va fi posibil, dar spatiul fiind limitat, la fel vor fi si miscarile - joaca cu piciorusele, spre exemplu, nu va fi posibila.

Cu toate acestea, babywearingul, prin avantajele pe care le prezinta, trebuie luat in considerare. Mamica poate opta, spre exemplu, pentru o purtare mixta - marsupiu/carucior, in asa fel incat sa poata beneficia de avantajele amandurora.

 

Cum trebuie sa arate un marsupiu perfect pentru bebelus?

 

Atunci cand ne decidem sa cumparam un marsupiu pentru bebelusul nostru, apar foarte multe intrebari. Mai ales atunci cand vedem ca oferta este foarte variata, ajungem sa nu stim ce ar trebui sa alegem, in asa fel incat bebelusul sa se simta comod, sa fie in siguranta, dar si suma pe care o cheltuim sa fie acdeptabila.

Asadar, haideti sa vedem care sunt functiile minime pe care trebuie sa le indeplineasca un marsupiu potrivit.

In primul rand, recomandarea este sa folositi un marsupiu ergonomic. Intr--un marsupiu ergonomic, copilasul va avea piciorusele flexate, pozitia fiind si comoda, dar si sanatoasa circulatia sangelui fiind naturala in aceasta pozitie. Este important si ca piciorusele copilasului sa nu fie stranse.

Apoi marsupiul ergonomic, fixat corect pe corpul mamicii, va distribui greutatea proportional pe umeri si pe solduri, astfel el devenind mult mai comod pentru mamica.

Ideal marsupiul sa aiba gluga pentru copil - ce poate fi folosita la alaptare, atunci cand copilasul doarme sau cand ploua usor.

Nu in ultimul rand, este foarte nimerit ca marsupiul sa aiba 1-2buzunare, care se vor dovedi in timp a fi foarte utile pentru mamica.

Relativ la costuri si la brand, aici nu exista neaparat o recomandare corecta - cea mai importanta este calitatea marsupiului, care poate fi mai buna sau mai putin buna, indiferent care este costul sau brandul. Exista maruspii foarte bune la preturi mai mici, spre exemplu.

News comments
Log-in to add a comment
Jocurile tale preferate
Log-in to save favourites

X
Exit fullscreen